Genç Çiftçi Hibe Kredi Başvurusu 2019 Nisan

Genç Çiftçi Hibe Kredi Başvurusu 2019 Nisan : Ekonomik durumdaki daralmalar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Bu tencere olayı çok kişinin başını yakacak özellikle iktidar çevresinin ve 17 yıldır bu ülkeyi yönetmeye çalışanları ve sözüm ona yönetenlerin, malesef ülkemizi ne hale getirdikleri ortada. Artık Köylerden şehirlere dönüş yapmış çalışmak için çırpınan ama iş bile bulamayan, memleketinde tarlası olan ama üretimdeki sıkıntılar, gübrelerin çok pahallı olması, tohum sıkıntısı gibi durumlar ile bu işi bırakanlar için artık 2019 nisan Ayında Genç Çiftçi Projesi hayata geçiriliyor. Bunun amacı da bu mevzu bahis kişilerin kendi topraklarına dönerek alacakları hibe krediler ile bu işe bismillah diyerek girmeleri… Amaçlanan bu, Peki bunu neden sizler yapmayasınız arkadaşlarım. Ben sizler için bunu derinlemesine araştırarak bilmeniz gereken hemen hemen her şeyi yazıyorum. Bu arada bu proje kapsamında şartlara uyan kişilerden de Tarım ve Orkan bakanlığının kurmuş olduğu gencciftci.tarim.gov.tr internet sitesi üzerinden online şekilde başvuruda da bulunabileceksiniz.

Genç Çiftçi Projesi 2019 Başvurusu Ne Zaman?

Henüz Bakanlık tarafından başvuru tarihi hakkında net bir bilgi verilmedi anca tahminen,

  1. BAŞVURU TARİHİ: Başvuruların NİSAN alınacaktır.
  2. BAŞVURU SON TARİHİ: 2019 Mayıs ayı sonunda başvurulan sonlandırılacaktır.
  3. SÖZLEŞME İMZALAMA TARİHİ: Hibe sözleşmelerinin 2019 Haziran ayında tamamlanacağı,
  4. 30 BİN LİRANIN ÖDENME TARİHİ: Ödemelerin ise 30 Aralık 2019 tarihine kadar devam edeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

 

Genç Çiftçi Projesi 2019 Başvurusu Ne Zaman?

Proje 2019 Yılında Devam Edecek mi?

Bu Genç Çiftçi Projesi aslında 2016 yılında ilk olarak duyulmaya başladı ise de ilerleyen yıllarda devam etti bu proje 3 yıllık idi ama net olarak üretime yönelik bu sistemin tam faaliyete geçirilmediği de ayrıca gelen bilgiler arasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği star ile yüz günlük eylem planında yapılan açıklamalar yukarıda bahsettiğimiz şehirlere dönen tarlası olan genç çifçileri ilgilendiriyor. toplamda ortalama 2300 çifçi için 30 bin tl hibe verileceği söylenmişti. Net açıklamaları belirttiğimiz gibi gencciftci.tarim.gov.tr internet sitesi üzerinden takip te edebilirsiniz. Siz yapacağınız işlemleri bir yere not edin arkadaşlarım bu çok önemli toplamda sağlanacak hibe gerçekten çok yüksek lütfen ama lütfen küçük bir ihtimaliniz bile var ise bunu mutlak suret ile değerlendiriniz.

Genç Çiftçi Hibe Kredi Başvurusu Şartları Nelerdir?

2019 yılı için toplamda yapılacak hibe ve destek tutarı değerli arkadaşlarım toplam  67.500.000 TL Bu hibeden yararlanmak için hemen sizler için yazdığımız aşağıdaki şartlara uymanız gerekiyor lütfen not edin.

  1. T.C. Vatandaşı iseniz
  2. Yaşınız 18-41 arasında ise,
  3. Herhangi bir vergi mükellefliğiniz yok ise yani esnaf değil iseniz,
  4. Okur yazar iseniz,
  5. Örgün okuyor olmamak, (Açık öğretim okuyanlarda ya uzaktan eğitimde sıkıntı yok)
  6. Başka bir işyerinde SGK’lı olarak çalışmıyor olmak.( eşiniz bir yerde sigortalı çalışabilir bu sıkıntı değil daha önceki hibe de eş te sigortalı olmayacak denmişti ama malum bu şartlarda çalışmak gerektiğinden bu değişti artık eşiniz de sigortalı ise başvuru yapabileceksiniz )

 

2019 Yılında Hangi Projelere Hibe Verilecek?

Henüz kesin olmasa da, 2019 yılında yayınlanan tebliğe göre bir tahmin yürütmek gerekirse aşağıda belirtilen projere 30’ar bin TL. hibe ödemesi yapılacak. Proje konularını 3 gruba ayırabiliriz. Bunlar;

  • HAYVANSAL PROJELER
  • BİTKİSEL PROJELER
  • AROMATİK BİTKİSEL PROJELER

Hibe almak isteyenlerin üretimlerin bu başlıklar dahilinde yapması gerekmektedir. Bu konular dışında kalan üretim konuları için verilen herhangi bir destek bulunmamaktadır. Bu konular dışında kalan üretim konularında destek almak isteyen çiftçilerimiz ise milli tarım projesi kapsamında çiftçilerimize verilen destekleme ödemelerine başvuru yapabilir.

Başvuru Yapılabilecek Hayvancılık Projeleri

  • Koyun ve keçi yetiştiriciliği (KÜÇÜKBAŞ)
  • Sığır Yetiştiriciliği (BÜYÜKBAŞ)
  • Arıcılık (Bal, Arı sütü, polen vs. hepsi içinde)
  • Kanatlı Sektörü (Salma tavukçuluk)
  • İpek böceği yetiştiriciliği (Genel)

 

Destek Verilebilecek Bitkisel Projeler (Tahmini)

  1. Seracılık (Şartlar tebliğde ayrıntılı belirtilir)
  2. Mantar üretimi (Kültür Mantarları) (tesis kurma)
  3. Yem bitkisi üretme işi,
  4. Fide, fidan ve süs bitkileri yetiştirme alanı,
  5. Meyve bahçeleri (KAPAMA)

Organik Tarım, Aromatik Bitkisel ve Yöresel Ürünler 2019 Projeleri

  • Tıbbi ve aromatik çok yıllık bitkilerin üretilmesi, depolanması, paketlenmesi ve işlenmesi
  • İyi tarım uygulamalı, coğrafi işaretli veya organik hayvansal veya bitkisel üretim projeleri

Genç Çiftçi 2019 Başvuru Dilekçesi ve Gerekli Evraklar

Projeye başvurmak için gerekli evraklar, belgeler ve dilekçeler şunlardır,

  1. Kimlik belgesi
  2. Başvuru Dilekçesi
  3. SGK’dan alınacak çalışmıyor olma belgesi,
  4. Taahhütname (Tarım ve Orman İl İlçe Müdürlüğünde doldurulacak)
  5. Okur yazarlık belgesi veya diploma
  6. Proje tanıtım formu belgesi (gencciftci.tarim.gov.tr adresinden alınacak)

Bu belgeler başvuru sahibinden ilk başta istenecek belgelerdir. Eğer kişinin başvurusu kabul görürse hibe sözleşmesi aşamasında aşağıda yer alan evraklarda talep edilecektir.

  1. Yatırım yerinin mülkiyet belgesi veya kira sözleşmesi (Arıcılık hariçtir)
  2. Projenin yapılacağı yerde ikamet ettiğine dair ikametgah belgesi (Çiftçi projesine onay almadan köye dönüş yapmaya mecbur değildir. Eğer proje onaylanırsa bu kez ikametgahını nerde hayvancılık yapacaksa oraya aldırmak zorundadır.
  3. 2019 uygulama rehberinde yer alacak olan diğer belgeler (henüz yayınlanmadı)

 

Başvuruların tamamının gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yapılacağını lütfen ama lütfen unutmayınız. Bana çıkmaz adam kayırırlar vs gibi asla ama asla düşünmeyin eğer dama demişgillerden iseniz bu durumdan faydalanmanızı tavsiye ediyorum sizlere. Açıklamalar geldikçe ve yeni gelişmeler olduğunda sizlere bu konu üzerinden bilgileri vermeye çalışacağım.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.