2.El Araç alımlarında yeni dolandırıcılık yöntemleri

Yaz geldi ve insanlar tatil planları dogrultusunda kimisi memleketine, kimisi deniz ve kumun tadını çıkarmak için turistik mekanlara yolculuk yapmaya başladı. Hep dediğimiz gibi geçmişin lüks, şimdinin zorunlu ihtiyacı otomobiller ise bu yolculugumuzda çoğumuz için baş rol oyuncusu. Arabası olanlar bakımlarını tamamladi, olmayan ve almayı düşünenler ise 2.el otomobil piyasasını araştırmaya başladı. Malesef bu 2.el otomobil piyasasindaki hareketlenmeyi fırsata çevirmeyi dusunen kötü niyetli insanlar da boş durmuyor.

Yeni gelistirdikleri yöntemlerle insanları mağdur ediyor. Işte bu yöntemlerden birtanesi; A kişisi aracini satmak istiyor. B kişisi de bu aracı almak istiyor. Buluşup pazarlık yapiyorlar ve fiyatta anlaşıp noterin yolunu tutuyorlar. Bu sırada B kişisi, satıcı A kisisinin adına olan IBAN numarasına, kendi hesabindan, alacağı arabanin ücreti olarak anlastiklari meblayi havale ediyor. Ve tam notere vardiklarinda acil bir telefon ve B kisisi, satıcı A kisisine acil bir işinin çıktığını, zaten parayı hesabına yatirdigini, kendisinin gitmesi gerektigini ve birazdan C isimli kuzeninin gelecegini ve aracın devrini kuzenine vermesini istiyor. Alıcı A kisisi de nasıl olsa paramı aldim diye dusunup teklifini kabul ediyor. B kisisi oradan ayrılıyor ve satıcı A kisisi de bir süre sonra noterde C kisisiyle buluşuyor.

Noter görevlisine satış işlemi için gerekli evrakları veriyorlar ve görevli soruyor; Satıcı A kisisi Alıcı C kisisinden paranı eksiksiz aldın mı? A kisisi de evet aldim diyor ve evrakı imzalıyor. C kisisi satış isleminin sonunda arabayla, A kişisi de banka hesabindaki parayla noterden ayrılıyorlar. Bir kaç gün sonra A kisisinin kapısına hakkınızda dolandiriciliktan şikayet var diyerek polis geliyor. Kötü niyetli B kisisi A kisisini; arabasini bana satacakti, parasinida aldı, ama satmadi para mi istiyorum diye birde haklı gorunmeye çalışıyor. A kişisi saskinlik içinde durumu izah etmeye çalışsa da kağıt üzerinde B kişisi haklı. Peki C kisisi ne mi yapıyor? Polis ihtiyari olarak ifadesine basvurdugun da bana ne kardeşim ben parasini elden vermişim, arabayı da almışım. B kisisini de hayatimda ilk kez görüyorum diyor.

Olay tabiki savciliga intikal ediyor ve adlı kollugun arastirmasi sonunda dolandirici B kisisi ile C kisisinin arasında herhangi bir bağ bulunmazsa muhtemelen takipsizlik veriliyor ve A kişisi mağdur bir vaziyette hem aracindan oluyor, hemde B kisisine borclu çıkıyor. Bu düzmece senaryoya maruz kalmamak için araç satarken sadece aliciyla muhatap olmalı, aliciya aracın devrini vermeli ve sadece satıcıdan ödemeyi almalıyız. Araç satın alirkende sadece saticiyla muhatap olmak bizim için en mantiklisi olacaktır.

Değerli Acilkrediler.com kullanıcıları, lütfen bu yazımızın sosyal medyada yayılmasını sağlamak adına paylaşalım. 2. El araç almak isteyen insanların dolandırılmaması adına paylaşımda bulunarak, yararlı bir şey yapmış olacaksınız.

“2.El Araç alımlarında yeni dolandırıcılık yöntemleri” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.